29 Eylül 2011 Perşembe

2012 Kış Manto, Kaban dosyası açılsın!!!

Yaz sıcakları bizi bıraksın istemiyoruz henüz belki ama bir yandan da kışa hazırlık yapılması gerektiğinin farkındayız değil mi? Kış için alınacak bir sürü ciciler var aklımızda. Benim kış deyince ilk düşündüğüm manto, kaban, bot, çizmeler ve tabii şapkalar olur. Geçen gün seçilebilecek şapkalarla ilgili bir post hazırlamıştım. Bugün sıra manto ve kabanlarda. Mantolarda canlı renkler, kürkler ve hayvan desenleri gibi sezon trendleri yanında pek tabii ki siyah, devetüyü, gri gibi klasik ve vazgeçilmez renkleride görüyoruz.

Öncelikle modaya yön veren lüks moda markalarından  örnekler;

Burberry Prorsum 2012 kış koleksiyonunda daha çok canlı ve parlak renklerin kullanıldığını görüyoruz..



Gucci 2012 kış koleksiyonunda paltolar bileğe yakın uzun modeller ve daha klasik bir görünümdeler.



Prada 2012 kış koleksiyonunda kırmızı gibi gözalıcı bir rengin yanında sezon trendi kürkte kullanıldığını görüyoruz.



Lüks moda markalarına kısa bir göz attıktan sonra daha kolay ulaşabileceğimiz fast fashion diye tabir edilen markalara bakalım, bizler için neler hazırlamışlar.

H&M'de bulacağınız aşağıdaki modelle kışın griliği içinde siz bütün enerjinizi yanıtırcasına parıldayabilirsiniz.
Yine H&M'de olan aşağıdaki pelerin manto ise modeli ile benim aklımı çeldi bile. Bakın alttaki mankende ne de güzel görünüyor.



Gelelim Mango'ya... Bir mont,manto cenneti gibi Mango'da çeşit çeşit model bulmak mümkün. Çok orjinal modeller olduğunu söyleyemeyeceğim fakat kullanışlı oldukları kesin. Rahat kesim anorak modellerin yanında, askeri tarz düğmeli modeller ve sezon trendi leopar desenli modeller bulmak mümkün.










Park Bravo'nun modellerinin ise oldukça dikkat çekici ve farklı olduğunu söyleyebilirim. Pelerin modeli kol kesimi ile soğuktan korunmak mümkün müdür bilmiyorum ama çok şık görüneceğiz kesin. Özellikle en alttaki siyah mantonun yaka detayı bence şa-ha-ne!





Fabrika'dan beğendiğim model ise yakası, eteğinde kat detayı ve mankende kullanılan şapka ile oldukça şık görünüyor.


Topshop'ta modeller klasik olsada şık detaylar ile hareketlendirilmiş. Lacivet mantoda ki fiyonk düğmeler çok şirin görünüyor.







Veee en son sırada Zara!!! Zara'da kış sezonunda trend olan ne varsa hepsinden bir model bulabilmeniz mümkün. Canlı renk, parıltılı kumaş, hayvan deseni, deri ve kürk detayları hatta direkt kürkten modeller.











Sosyal Blog - HIV/AIDS Projesi

Bugün bir çok arkadaşımız bloglarında aynı konuyu paylaştılar. Sosyal medyanın sosyal sorumluluğunun bilincinde olarak, sosyal blog projesini başlatmışlar. İlk projelerinde de HIV/AIDS'in çözümsüz olmadığını ve bu hastalığa sahip insanlardan kaçmamamız gerektiğini, aynı sosyal ortamlarda bulunmanın bir sakıncası olmadığından bahsediyorlar. Bu konu ile ilk bilgilerimi maalesef "İncir Reçeli" filmi ile edinmiştim ben. Evet, benim içinde geç bir zaman...

Toplumda bir önyargı ile bakılıyor maalesef böyle kişilere. Çünkü hastalığın nasıl bulaşabileceği ile ilgili bir fikrimiz yok. Bu kişiler ile tokalaşsak hatta aynı havayı solusak bile hastalığın geçeceğini sanıyor çoğumuz. Halbuki, dokunmak, aynı kaptan yemek yemek, aynı banyo-tuvaleti kullanmakla geçmiyor. Bu projenin bizzzat içinde bulunan arkadaşların bloglarında çok güzel mesajlar içeren fotoğraflarıda görebilirsiniz. Pozitif Yaşam Derneği'nin sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz.

Böyle bir proje başlattıkları için blog sahibi arkadaşlarımı en içten dileklerimle kutluyorum. Desteklediğimi belirtmek için bu konuya bende blogumda yer vermek istedim. Umarım onlar için bir sakıncası yoktur.

Sevgiler

21 Eylül 2011 Çarşamba

Animal Print!!!

Hayvan derisi desenli kıyafetler, ayakkabılar, çantalar hatta aksesuarların yılı bu yıl. Kış modasında bir çok trendin yanında kendini en çok belli eden trend belkide. Leopar deseni zaman zaman popülaritesini yitirsede aslında yıllardır hayatımızda. Genelde moda olup olmadığına bakılmadan kullanılan, hatta fanatikleri olan bir tercih. Fakat bu yıl leopar deseninin yanında yılan derisi ve zebra çizgilerinin olduğu parçalarda mevcut. Bunların içinde ise benim en çok ilgimi çeken yılan derisi baskılı modeller oldu. Sizler için Zara, Mango ve H&M'den örnekleri biraraya getirdim. Özellikle Zara'da ki ayakkabılara ise bittimmmm.