31 Ocak 2012 Salı

Harumika Tasarım Yarışması 2. Etap

Daha öncedende hatırlarsanız Harumika Tasarım Yarışması için Oscar temalı bir tasarım yapmıştım ve Facebook'ta oylamaya açılmıştı. İlk oylama sonucunun başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim ama yarışma, konsepti gereği iki aşamadan oluştuğundan, ikinci bir tasarım daha yapmak gerekiyordu. Belirli bir tema olmadan, sadece renk belirleyerek yaptığım tasarım aşağıdadır. Oy vermek isterseniz linke tıklayıp resmi beğenmeniz yeterlidir.

Şimdiden teşekkürler

28 Ocak 2012 Cumartesi

Paris Haute Couture İzlenimleri

Geçen Paris Haute Couture haftasının ardından koleksiyonları yeni ve toplu bir şekilde inceleme fırsatı buldum. Her markadan üç kıyafet seçmek üzere kendime sınır koyarak bir oyun oynamaya karar verdim ama çoğu koleksiyonda üç kıyafet seçmekte bile zorlandım açıkcası. Bu büyük markalarla ilgili olumsuz yorum yapmak benim ne haddime diyorum kendime ama belkide sıradan bulduğum, haute couture olduğu için daha farklı tasarımlar göreceğimi ümit ettiğim için bir hayal kırıklığı yaşadığımı düşünüyorum. İyimser olmakta yarar var! Tabii içlerinde farklı olmamakla beraber yinede içinde kendimi çok görmek istediğim tasarımlarda var.

Chanel bu tasarımlarda neden cep koyma ihtiyacı hissetmiş anlayabilmiş değilim. İnsan bu tarz kıyafetler giydiğinde elini koyacağı bir cep aramaz sanırım ama aşağıda ortada ki kıyafeti, ceketin kesimi ve yakası, sadeliği ve zerafeti ile sevdim.


Dior'da ise en favorim aşağıdaki üçüncü foto. Rengi, kumaş oyunları, uçuş uçuşluğu ve dirseklerin üzerine uzanan eldivenler ile, kendi üstümde göremeyeceğime göre(!) bir ünlünün üzerinde tekrar görmek isteyeceğim bir elbise.


İşte işte işte Paris Haute Couture'de ki favori koleksiyonum Elie Saab! Evet çok farklı değil, fakat renklerin softluğu, işlemelerin ışıltısı, kumaşların şeffaf görünümü beni benden aldı. Bebe mavisinin ise böyle bir elbisede böyle zarif ve albenili duracağını hiç hayal edemezdim.


Giambatista Valli ! Ben şahsen koleksiyonlarından ziyade isme bayılıyorum! İsmi söylemesi öyle havalı ki insan görmeden harikalar yarattığına inanıyor. Aşağıda ilgimi cezbeden üç kıyafetin içinde en çok sevdiğim ilk sıradaki. Siyah Kuğu filmini haırlattı bana. Elbisenin klasik kesiminin yanında üst kısmı ile alt kısmı tamamen farklı iki kişiliği yansıtıyor sanki. 


Valentino'nun, floral kumaşlardan, uzun, bana country tarzını anımsatan elbiselerini çok sevdim. Özellikle 3. fotodaki elbise ile yemyeşil kırların üzerinde koşarak, dönerek pozlar verebilmeyi çok isterim. Ama tabii önce alabilmek, aldıktan sonra da kırların üzerinde giyebilmek için o güzelim elbiseye kıyabilmek gerekir :o


Versace'nin uzay çağını anımsatan elbiselerini pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Özellikle 1. ve 3. fotodaki elbiselerin tasarımı, renkleri ile birleşince buzz gibi bir etki yaratmış bence. 


Paris Haute Couture'de ki bir diğer beğendiğim tasarımcı ise Zuhair Murad. Önü kısa, arkası uzun elbise tasarımları, özellikle orta fotodaki başarılı buldum.

27 Ocak 2012 Cuma

Sevgililer Günü Özel Koleksiyonları

Sevgililer Günü'nü kutlayanlardan mısınız yoksa hiç manalı bulmayanlardan mı?

Benim için pek mühim bir gün değildir kendileri. Sanki tüketim çılgınlığının hayatımıza yansıması gibi geliyor. Ne de olsa insanların sevgilerini ifade etmek için bir güne ihtiyaçları yok. Ve fakat, birbirlerini düşünerek hediye almak fikri akıllarından bile geçmeyen çiftler için bir itici güç olması sebebiyle faydalı bir gün olduğunu düşünüyorum.  Markalarda böyle düşünüyor olmalı ki Sevgililer Günü'nü çok önemsiyorlar ve bu gün için özel koleksiyonlar hazırlıyorlar. Bende ne hediye alsam diye düşünenler için firmaların Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı koleksiyonlardan örnekler yayınlamak istedim.

Swatch Koleksiyonlarını merakla takip edenlerdenim fakat bu koleksiyonda beklediğimi bulduğumu söyleyemeyeceğim.


Kadınların en büyük mutluluğu ayakkabı ve çantada bulacağı bilinen bir gerçek olduğundan İnci'ye gidip zahmetsiz bir hediye seçimi yapabilirsiniz sevdiceğinize.


Takı ve mücevher kadınların bir başka tutkusu. Altınbaş'ın bu şirin kolyeleri sevgilinizin gözlerini kamaştırabilir. Sonsuz AŞK!


Bir diğer Sevgililer Günü koleksiyonuda So Chic'den. Koleksiyonun teması kadının, erkeğin ilk aklını çelmesine gönderme yaparak yasak elma olmuş sanki.


İşte sevgilinizin kalbini hediyeniz ile 12'den vuracağınız bir koleksiyon Miu Miu'dan. Parlak taşlarla süslenmiş, çanta, anahtarlık, cüzdan, küpe ve en şirinide telefon ve ıpad kılıfları...







24 Ocak 2012 Salı

Ayakkabı ve araba tutkunu ve çılgın bayanlar buraya!!


Prada  2012 ilkbahar kolaksiyonunda eski Amerikan arabalarından esinlenerek bir koleksiyon hazırlamış. Ben bu koleksiyona ait ayakkabı ve çantaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Genelde koleksiyon görsellerine çokta yer vermek istemiyorum ama zaman zaman çok beğendiğim, enteresan bulduğum koleksiyonlara yer vermeden duramıyorum. Bu koleksiyonu da oldukça çılgın buldum. Dediğim gibi ayakkabı ve araba tutkunu çılgın bayanlar için harika bir koleksiyon olabilir. Ayakkabıların arkasında bir ateşleme sistemi var da her an uçabilirmişsiniz gibi geldi bana. Ayakkabıları değil ama portföy çantaları beğendiğimi söyleyebilirim.









23 Ocak 2012 Pazartesi

Harumika ile Oscar'a hazırlandık!

Adore Oyuncak tarafından Türkiye'de satışı yapılan Harumika kıyafet tasarım setleri ile bir yarışma düzenleniyor ve ben de bu yarışmaya katılıyorum. Yarışmanın ilk etabının teması Oscar töreni !!

Bende bu yarışmaya aşağıdaki tasarım ile katılıyorum. Bu yarışmada bana oy vermek isterseniz buraya tıklamanız, ve aşağıdaki resmi beğenmeniz, beni çok mutlu etmek için yeterli :))





21 Ocak 2012 Cumartesi

Kırmızı Ruj Sorunsalı

Kırmızı ruj, ten ve saç renginizle uyumlu olanını bulup, doğru makyajla, düzgünce sürmeyi başardığınızda mükemmel bir görünüm yakalayabileceğiniz, yanlış kırmızı tonuyla, dağınık sürülmüş bir ruju ve abartılı bir makyajı  bir araya getirdiğinizde ise basit ve özensiz görünümün en çirkin örneğini sergileyebileceğiniz, kısacası ortası olmayan, iddialı bir makyaj malzemesi.

Bense kırmızı ruju doğru kullanıldığına çok beğenen ama nedense kullanma konusunda çok çekingen davranan biriyim. Kırmızı da doğru tonu bulmak çok önemli. Sonuçta bir değil belki ondan fazla tonu var. Kiremit kırmızı, fuşyaya bakan kırmızı, turuncu tonlu kırmızı, koyu kırmızı, açık kırmızı... Birde bunlara mat, parlak, saten görünümlü, kadife görünümlü diye ek seçenekler girince hangi kırmızı rujun kendimize yakışacağı konusuda neredeyse çıkmaza giriyor, en azında ben bir türlü emin olamıyorum. Zaten bugüne kadar almaya cesaret ettiğim tek kırmızı rujda MAC Satin Red. Onuda soğuk havalarda hiç kullanamıyorum çünkü tenim hassas olduğundan soğukta yanaklarım hemen kızarıyor, burnum ise buz tuttup kırmızı pancar gibi olduğundan bütün yüzüm kırmızıya bulanmış gibi oluyor.

Ünlülere baktığımda ise; her ne kadar her tene uyumlu bir kırmızı tonu olacağı düşüncesi yaygın olsada ben en çok beyaz tenli, açık buğday olabilir ve kumral-sarı saçlılara kırmızının yakıştığını düşünüyorum. Birde tabii ki mümkün olduğunca, ten tek renk olmalı ve gözlerde kalem ve rimel ikilisi.

Kırmızı ruj kullanan ünlülerde benim favorim ise en sonda...

Sizin kırmızı rujunuz hangisi??


















15 Ocak 2012 Pazar

Pazar Keyfi!!


Pazar günlerini çok sevenlerdenim. Keyifli bir gün geçirebilmek içinde bir kaç güzellik bana yeter. En büyük ve vazgeçilmez isteğim evimde olmaktır. Pazar günleri dışarı çıkmak benim için bir eziyet. Cumartesi gününü gezi, Pazar gününü ise evde keyif günü olarak planlamayı seviyorum. 

Pazar gününe dolu dolu bir kahvaltıyla başlamak ikinci vazgeçilmezim. Zaten kahvaltı günün en sevdiğim öğünü. Fakat bütün hafta geçiştirirek, iş yerinde yapmak zorunda kaldığım için, pazar kahvaltıları bir terapi gibi benim için.


Kahvaltının ardından en sevdiğim kupada, güzel bir filtre kahve ise pazar keyfini taçlandırıyor. Bu kahvenin yanına bir çikolata, birde sevdiğim müzikler de eşlik ederse değmeyin keyfime ama bu pazar ellerimle yaptığım tiramisu eşlik edince "yaşamın tadı sadece bu keyif bile olabilir" diye düşündüm. Bu arada bu "en sevdiğim kupa/mug" zaman zaman değişiyor. Bu aralar favorim olan Paris seyahatinde aldığım kupa... Evet, bu kupadan kahve içerken Paris hayallerine de dalmıyor değilim.




Bahsettiğim iki keyif beni yeni bir haftaya hazırlıyor aslında ama yinede Pazar geceleri sabah olduğum kadar pozitif olamıyorum maalesef. Malum ertesi gün iş günü. Yani bende Pazartesi sendromu değil Pazar akşamı sendromu var. Çünkü pazartesi işe gittiğimde hiç bir negatiflik yok ama Pazar akşamı biraz huysuz bir cadı olabiliyorum maalesef.

Bugünün diğer güzelliği ise açmaya başlamış olan Sümbül'üm oldu. Diğer soğanlarında açmasını heyecanla bekliyorum. Nasıl güzel kokuyor bir bilseniz. Bu güzelliği bak, muhteşem çiçek kokusunu içine çek!!! Sonrasında bütün olumsuzluklara rağmen, hayatın güzelliklerine şükretmekten başka birşey yapamıyorsunuz.


Herkese keyifli pazarlar!!!

Bugün kahve keyfime eşlik eden Dido idi. Nedense onun şarkılarının müziği ve söyleyişi beni dinlendiriyor.


Christian Louboutin 2012 çanta koleksiyonu


Renkleri ve detayları ile çok beğendiğim bu koleksiyonu belkide sizler çoktan gördünüz ama ben yorumlarınızı merak ettim ve paylaşmak istedim. Christian Louboutin 2012 çanta koleksiyonu detaylarında kaybolacağımız ve renkleri ile göz alan bir koleksiyon.

Koleksiyon zımba, zincir, püskül gibi 2012 yılının trend detayları ile zenginleştirilmiş.




Bu çantalar 2012'de color block trendinin en iddialı tamamlayıcıları olacak gibi görünüyor.



Fiyonklar kullanıldığı her yerde bir şirinlik katıyor bence ama bu clucthlarda oldukça gösteriş katmış.






Bu beyaz clutchı kullanırken sinirlenmeyeceğiniz bir gece olacağından emin olmanız gerekir tabi. Kullanmak biraz riskli olabilir değil mi?