18 Temmuz 2013 Perşembe

Kaş

Tatilden döneli iki haftayı geçti ama benim aklım hala oralarda…
Kaş’ı 2 yıl önce gezilecek yerler listeme, hemde ön sıralara almıştım. Bu yıl izine çıkmama iki hafta kala, tatil tercihimizi Kaş’tan yana kullanmaya karar verdik. Gitmeden bile sevmiştim orayı, gidince de hayal kırıklığı yaşamadan hatta daha çok severek geri döndüm.



 
Biz konaklamak için Çukurbağ Yarımadası’nı tercih ettik. Merkez kalabalığından uzak olsun istedik. İyiki de öyle yapmışız çünkü sakinliğe öyle ihtiyacımız varmış ki, 5 günlük tatilin 3 gününde, sadece otelin iskelesinden denize girdik, başka hiç biryere gitmedik.  Otelimiz Amphora Hotel idi. Odaların ve otelin büyüklüğü ile ilgili fazla bir beklentisi olmayanlara kesinlikle tavsiye edebileceğim bir otel. Çünkü personeli çok ilgili, sizi evinizdeymiş gibi hissettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar ve çok güler yüzlüler. Kendi plajı çok büyük değil ama otel kapasitesi ile gayet orantılı bir alan olduğu için gayet sakin vakit geçirebiliyorsunuz. 



Odanıza ilk giriş yaptığınızda sizi, yatağınızın üzerinde ve etrafta ki begonviller karşılıyor.

Sabah kahvaltıları çeşit olarak gayet yeterli ve lezzetliydi. Ama en güzeli her sabah kahvaltı masanızda sizi bekleyen tazecik çiçekler ile güne başlamak.



Akşam yemeklerinizi, harika deniz manzarası eşliğinde otelin restaurantında yiyebiliyorsunuz. Biz çoğu gün-akşam otelde yemeği tercih ettik. Hem balık hem de etleri gayet lezzetli ve sunumları başarılıydı. Ayrıca plaj da bulunan snack bar da pizza, hamburger, köfte, makarna gibi yemekler yemeniz mümkün ki günün geç saatlerinde, burada yediğimiz yemekler sebebiyle akşam yemeklerini es geçtiğimiz de oldu. Kaş Merkez’de de zevkinize ve bütçenize uygun çok fazla sayıda restaurant ve cafe mevcut. Ben, daha önce blogger arkadaşlarımın postlarından aldığım bilgiyle özellikle Üzüm Kızı’nda yemek fikri ile gitmiştim ama kapanmış sanırım. Bahçe Balık, Big Mama’s, Mercan Balık gibi yerlerin methini de çok duydum ama hiçbirinde oturup yemedik. Kaş Merkez’e gittiğimiz akşamlarda, otelin plajında geç vakit yenen yemekler sebebiyle akşam yemeği yiyemeyince, önerebileceğim keyifli bir yemek adresi de yok maalesef. Ama iki tane hızlı ve uygun fiyatlı yemek durağı önerebilirim. Kekova Turu’ndan dönüş gününde, yorgunluk sebebiyle hiçbir mekan aramayıp, ev yemeği aşkı ile, Meydan’daki Kaşık Mantı’da yedik bir gün. Uygun fiyatlı yemek ararsanız, çok fazla beklenti içine girmemenizi de belirterek gidelebilecek bir yer. Birde İstanbul’a dönüş gününde Deli Köfte’de yedik ki köfteleri gayet lezzetliydi.


Akşam gezilerinde çektiğim fotoğraflarda ki Kaş sokakları ile başbaşa bırakayım sizi.



Kaş sokakları hediyelik eşya dükkanları ve takı tezgahları ile dolu. Ama en bol çeşiti bulabileceğiniz yer Terra Decor bence.



 

Sokaklarda dolaşırken nereye bakacağımı şaşırmış haldeydim. Güzel cicilerle dolu dükkanlara mı bakayım, cumbalı balkonlara mı, her yerden sarkan begonvillere mi?




Bu balkonlarda oturup geleni geçeni bile seyretmek çok keyiflidir eminim.



Cumbalı balkon gördüğüm yerde fotoğraf çekmiş olabilirim :p




Burası öyle şirin görünümlü bir mekandı ki fotoğrafını çekmeden olmazdı.


Gezi Ruhu her yerde ;)




Burası da Deli Köfte'nin yanındaki şirin cafe. İsminin ve dekorasyonunun yanında, sahibinin öğleden sonra saatlerde, denizden gelmiş, bir köşede peştemallerini kuruturken, önünde laptopu, kahvesini yudumladığı hali beni derinden etkiledi diyebilirim. Çünkü ben o saatlerde İstanbul'da ki yoğun, bol koşturmacalı ve trafikli yaşantıma geri dönmek üzereydim. Bir gün bu huzurla ve keyifle bir iş yapabilecek miyim diye düşünmeden edemedim.

 
Adı üstünde "Happy Ahu" :)


Bu gezilerde #gününkahvesi ni es geçmedik tabii ki ve çok keyifli, küçük bir meydan da, harika sunumuyla, çok tatlı bir kahvecide içtik kahvemizi. Basit ama şirin; Türk Kahvecisi.




Türk Kahvecisi'nin tam yanında ki bu dükkanda da çok güzel bakırlar ve eski eşyalar bulmanız mümkün.


Kaş'ta ki ilk akşam yemeğimizde çok güzel bir Dolunay vardı. Süper Ay'ın olduğu günlere denk gelince bize de güzel müziğin, güzel yemeğin ve muhteşem ayışığının tadını çıkarmak kaldı.



 












 


5 yorum:

  1. Canim.. Kas cok gidilesi cok dinlenilesi bir yer ! cidden ben de arayi actim Kas ile.. Yaklasik 6 sene olmus en son goreli.. Onumuzdeki yaz bir plan yapip kossam gitsem istedim cok ! Cumbali evleri ne guzel resimlemissin ve o minik kucuk cafe orneklerini.. Kahve sevmem ama kahveci oyle sirin gozukuyor ki onu kacirmak istemedim :) x

    YanıtlaSil
  2. ozellıkle gun batımı var ya benım benden aldı ...sımdı sımdı dusunuyorum herhalde 4 sene boyunca antalyada yasadıgımızdan dolayı(babamın gorevınden dolayı) bırdaha oralara ugramıyorum ama ugrasam buaralar fena olmaz gıbıme gelıypor

    YanıtlaSil
  3. ne guzel bir kas tatili olmus desene hem dinlendirici hem keyifli:)) bende kas'a gitmeyeli cok olanlardanim bakalim bi araya sikistircaz insallah ama ne zaman olur kimbilir:))

    YanıtlaSil
  4. tatlım kas benı cok etkıledı merak edıyorum ..sanırım enfes guzellıkte...huzur ve dıngınlık en sevdıgımden..balkonlara cumbalara cıceklere bayıldım..ahuya da ayrıca ne sahane ıs deıl mı :( mıs gıbı tatıl kokulu...bende tatılden donelı ne kadar oldu ama aklım hala tatılde yetmedı sanırm

    YanıtlaSil
  5. Kas sokaklari, renkleri, begonvilleri, yaseminleri, ahhh o yemekleri, niye bizim sinirsiz tatil hakkimiz yok ki : ) Hem eski favorilerimizi ziyaret etmek hem de yeni yerler kesfetmek zor oluyor bu sinirli zamanlarda...

    YanıtlaSil