13 Haziran 2012 Çarşamba

Benim dekorasyonum; antre!


Antremin dekorasyonunu değiştirmek istediğimden bahsetmiştim daha önce. Hatta geçen postta aldığım çerçeveleri gösterince, dekorasyonu merak edenler olmuştu. Şimdi bakalım neler yapmışım :)

Öncelikle, duvarın sadece birini boyanabilir duvar kağıdı ile kaplayıp, üzerini çok sevdiğim ve bana huzur veren, içimi açan nil yeşili rengi ile boyadık. Bu kısmı sevgili kocimle beraber yaptık. Tek duvar olmasına rağmen bizi yormaya yetti.



Bu çerçeveleri zaten görmüştünüz. İçlerine ne koyacağımı bilerek almadım aslında bunları. Bir tek en büyük çerçeveyi, annemden aldığım, eski bir işlemeli yastık kılıfınının ön yüzünü kesip koymak üzere almıştım.  Diğerine ise, sevgili anneciğimin, el emeği göz nuru, çeyizime verdiği dantellerden birini pembe fon üzerine yerleştirerek koydum. Kalan diğer ikisine ise, geçici olarak, internetten bulduğum imajları renkli olarak print edip koydum. Şimdilik böyle dursunlar, ileride daha içime sinen birşeyler ile dolduracağım.


 Bu köşe, romantik köşe. Mutfak ile salon kapısı arasında kalan küçük duvarı bu şekilde değerlendirdim.  Evde var olan cam zigon sehpalardan birini buraya yerleştirdim ve üzerine, eskitme görünümlü, kalp formunda, teneke kutular ve yine kutuların deseninde bir pano koydum. Benim için yeri çok ayrı olan Paris'ten aldığım Eiffel Tower ve Arc De Triomphe figürleri de bu köşede yerini buldu. Ve dışarıdan gelince, kokusu ile beni mutlu etmesi için seçtiğim, beyaz yasemin kokusu. Bu antre dekorasyonu ile annemin el emeklerinden birkaç parçada hak ettiği değeri görmüş oldu. Yine annemin yaptığı bir örtüyü bu sehpada değerlendirdim.




Bu kuş kafesi, dekorasyonun ilk objelerinden biri oldu aslında. Çok beğenerek ilk aldığım parça. İçine mum koymak istiyordum ama başka ne ile kombinlesem diye düşünürken IKEA'da bulduğum bu kokulu dekoratif parçalar çok uygun düştü.





 Gelelim, benim için en özel, belkide antrede dekorasyona gidilmesine sebep olan parçaya. Aşağıda gördüğünüz puf, sadece bir sehpa ayağından ibaretti. Dedemin yıllar önce aldığı bu sehpa annemin evinde bir köşede kullanılmadan duruyordu. İşte herşey benim bu sehpa ayağını pufa çevirmek istemem ile başladı. Kumaşın nasıl olması gerektiği konusunda çok tereddüt yaşadım aslında. Ne renk olsun, düz, floral desenli, kadife mi, oymalı ayaklar ile tezat olacak şekilde pop art mı olsun derken, bu patchwork kumaşı gördüğüm anda işte bu olmalı dedim. Hem bir sürü renk hemde desen barındırıyor.

Yumuşacık bir halı seçtim antre için. Beyaz olması ileride sorun yaratır mı bilmiyorum ama basması çok keyifli. Bunu yansıtmak içinde aşağıda bir adet ayak görüyorsunuz :)


İşte bu da duvarın genel görünümü.


Çerçeveler, Mum ve kafesin içindeki süsler, IKEA
Kuş kafesi ve koku, Zara Home
Kumaş, Unkapanı İMÇ Kumaşçılar Çarşısı
Teneke kutular ve pano; English Home
Halı, Eko halı


10 yorum:

  1. Çok benlik olmuş, vintage hafif romantik!! bayılırım vesselam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında kuracağın evin detaylarında görürüz bizde :)

      Sil
  2. başarılı ötesi olmuş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  3. nkdr marifetlisin yaa :) ne güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle mi düşündün, çok saol gerçekten :)

      Sil
  4. bunun uzerın euc kelıme edıcem bayılazaggımmmm bayılıyorum bayıldım ...

    YanıtlaSil
  5. Bloğunu yeni gördüm.. Kurcalarken bu posta rastladım ve bu köşeye BAYILDIM. :) Tam benlik olmuş ayrıca mint yeşili de en favori rengimdir. Fakat bi eleştirim olacak tabiki bu nacizane benim fikrim, böylede cok güzel ama ben pufu gül desenli bi kumaşla görmeyi isterdim..:))

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş.Ellerine sağlık.Ne kadar tatlı bir blog burası.Sizi tanıdığıma çok memnun oldum.

    YanıtlaSil