19 Haziran 2012 Salı

İstanbul içinde haftasonu kaçamağı...

İstanbul karmaşası, gürültüsü, kalabalığı ile çoğu zaman kendimizi yorgun hissettirse, trafiği ile, işten arda kalan kısıtlı vaktimizin büyük kısmını çalsa da, kendisine gezmek için özel zaman ayrıldığında, gayet keyifli vakit geçirtebilen, içinde olmamıza rağmen, uzaklaşabilmeyi sağlayan bir şehir. Hemde sayısız kaçış noktası ile sunduğu imkanlar çok fazla.

Geçtiğimiz cumartesi günü bizde keyifli bir İstanbul günü yaşattık kendimize. İstanbul'un bir ucundan kalkıp Mısır Çarşısı'na doğru, küçük birkaç alışveriş yapmak üzere aldığımız yolun sonucunda, yolda geçen zamandan ve kalabalıktan bir miktar sıkılmış olsakta, Tarihi Yarımada'nın atmosferi bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Özellikle ben Marputçular Han' da yaptığım hızlı bir takı-tuku, malzeme alışverişinden sonra kendimi kuş kadar hafif hissediyordum.

Mısır Çarşısı'nda sağa sola bakmaktan, bir yandan insanlarla dipdibe sürüklenerek yürürken, düşmemek için çaba harcarken fotoğraf falan çekmemişim tabi. Marputçular Han'a ise kapanmasına çok az bir vakit kala yetiştiğimden, bir telaş içerisinde elimi attığım şeyi çantaya atıyor, "Aşkım, sen öder misin ?" nidaları içerisinde öteki mağazaya koşuyordum.

Şu aşağıdaki grafitilenmiş eski treni bile farkettiğimde, otoparkta arabaya binmiş uzaklaşıyorduk. Yine de fotosunu çekmeyi başardım ama bu trenin içinde, dışında ne güzel fotolar çekilirdi diye de düşünüp, üzüldüm.


Burdan sonraki istikamet Yeşilköy sahil oldu. Yeşilköy sahili özellikle haftaiçi akşamları gittiğimizde, İstanbul karmaşasından kendimi oldukça uzak hissettiğim bir yer benim için. Haftasonları daha kalabalık oluyor ve mangal kokuları eşliğinde dolaşmak pek keyif vermeyebiliyor ama çok rüzgarlı bir gün olduğundan sanırım, daha sakindi.

Tabi sahilden önce Roma Dondurmacı'sı na uğrandı.


Bir gün batımına denk gelmişken fotoğraf çektirilmese olmazdı tabi.









Gün, bu teknelerin yanında yapılan balık ekmek ziyafeti ile son buldu. Balık ekmekler mideye indirilirken foto çekmek akla gelmemiş tabi.


Mango Atlet-Şort, Zara Şapka, H&M Sandalet, Koton Çanta


2 yorum:

  1. bu haftasonu kaçamakları insana ilaç gibi geliyor :) benımde yakın zamanda bir kaçamağım var iple çekiyorum gelmesini :)
    bu kaçamak içinde en ideal kombin olmuş hem şık hem rahat :)

    YanıtlaSil
  2. harika bir gun olmus :)

    http://stylishtimes.blogspot.com/

    YanıtlaSil