29 Ağustos 2012 Çarşamba

Adalar...


Yaz başından beri yapmak istediğimiz Adalar turunu, nihayet yazın son günlerinde yapma imkanı bulduk. Yıllık iznimin bir bölümünü İstanbul'da geçirmemin yarattığı imkan ile, haftasonu kalabalığından uzak, Ada halkını daha çok görebildiğimiz bir gezi olmuş oldu.

Tercihimiz Heybeliada'dan yana oldu. Martıların eşliğinde, güzel bir vapur seyahati ile ulaştık adaya.



Biliyorsunuz Adalar'da araba yok. Ulaşım bu faytonlarla ve bisikletlerle sağlanıyor. Biz yürüyerek dolaştık ama bir fayton ile fotoğraf çektirmeden olmazdı tabii :)






Eski yapılar ve eski kapıları görmezden gelemiyorum. Böyle yerlerde dolaşırken sürekli bir kafa havada durumu var bende.


Nispeten daha bakımlı görünen bu konak kullanılmıyor, içi boş.



Aşağıdaki ev ise, ben fotoğraf çekilirken yoldan geçen bir bayanın söylediğine göre 1800 lü yıllardan kalma bir evmiş. Kapısı açık, içide harabe gibiydi.


Şaşkın bakışlı kurukafa bilekliğimi pek bir severek takıyorum.


Maxi elbise Batik,
Şapka H&M
Sandalet Stradivarius
Bileklikler Bakırköy Coconuda aksesuar
Yüzükler Bakırköy sokak tezgahlarından

8 yorum:

  1. seker adaları cok severım ama gıtmeyelı cok oldu sımdı anılar geldı gozumun onune ne cok zaman olmus..cok guzel bır post ve elbısen cok yakısmısss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende uzun bir ara vermistim ama cokta uzatmadan gitmek gerek sekercim. İstanbul'dan kacis icin keyifli bir yer. Ama ya baharda yada haftaici gitmek gerek bence ;)

      Sil
  2. aaa modarella'yı gördüm sonunda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandir blogumu ziyaret etmiyorsun sanirim :) bir muddettir fotograflar kafadan kesik degil ;p

      Sil
  3. Çok yazık, çok üzuyorum boyle yerler gorunce. Terk edilmis bir insan kadar icimi burkuyor. Oysa ki kaldi mi simdi boyle mimariler? Kimin umrunda:(
    Şapkan çok tatlı:)

    boyaynasiyansimacisi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ever bunlar kulturel miras ve cok iyi korunmali bencede. Bir klasik olarak insanlar kaybedince anlar degerleri. Yakinda birbirinin ayni mimari evlerle beton yiginlari arasinda kaybolacagiz :(

      Sil
  4. çok güzeldir adalar ya ben de uzun zamandır gitmedim.. en son büyükada'ya gitmiştik eşimle kaçamak yapıp :)
    elbisen çok hoş, şapka da çok yakışmış tatlım..

    YanıtlaSil
  5. Adalara bende bayilirim ayri bir havasi vardir oralarin elbisenin renklerini ve ozellikle de bilekligini cok sevdim :)

    YanıtlaSil