27 Şubat 2013 Çarşamba

DIY ; Deri ve El Örgüsü'nün Muhteşem Uyumu :)

Bu sefer DIY'dan biraz daha fazlası sanırım :)

Herşey Zara'da kolları deri görünümlü, bedeni el örgüsü gibi duran, kalın bir tunik görmemle başladı. El örgüsü görüntü hemen aklıma " ben neden yapmıyorum böyle bir şey?" sorusunu getirdi. Yapabileceğime inandığım şeyi denemek konusunda hiç tereddüt etmem. Bordo, siyah, gri kırçıllı bir ip canlandı gözümün önünde. Tabi birde deri görünümlü kumaşı bulabilir miyim acaba düşündüm ki bu kısmı hiç zor olmadı. İstediğim gibi bir ip bulma konusunda ilk aşamada başarılı olamasamda, bir yüncüde ipler arasında kaybolmuşken, bordo, gri, siyah ve beyaz kırçıllı, tüyleri sebebiyle fazlaca kokoş görünen bu ipe kayıtsız kalamadım.

Aşağıdaki fotoğrafı İnstagram'da paylaşalı bir buçuk ayı geçti sanırım.


Heyecanla ördüm ilk iki parçayı, üçüncü parçada da süre olarak gayet başarılıydım ki iki tane aynı yönde ön ördüğümü farkedince, koca bir ön parçayı sökmek zorunda kaldım ve hevesim kaçtığı için bitirme serüvenim biraz uzadı.


Birde kol kalıbı bulmak gerekti tabi ki. Araya profesyonel eller girmeden, her işimizi kendimiz yaptık. Bu aşamada sevgili Anneciğim çok yardımcı oldu :) Eskiler dikiş konusunda çok becerikliymiş. En azından bizim ailede öyle.








Örme, ölçme, kesme ve biçme aşamaları bittikten sonra sıra geldi birleştirmeye...

Vee Ta taaaa!!

Çok heyecanla başladığım hırkam, gayet tahmin ettiğim gibi oldu!!

Ben çok beğendim. Bir tek yaka kısmından emin değilim, bir iki defa giydikten sonra eğer kullanımı rahat olmazsa belki hakim yaka olarak değiştirebilirim.

Siz nasıl buldunuz???

Çok yakında bu hırka ile bir outfit postuda gelecek umarım :)
















15 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Üzerinde görmek için sabırsızlanıyorum :)) Akşam eşimle otururken ona bile gösterdim, bizim deli kız baksana neler yapmış diye. Ailecek takdir ettik seni :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanirim bu hafta sonu goreceksin canim :)) evet var bir delilik durumu, durup durup is cikariyorum kendime :p esine de tesekkurlerimi sunarim efenim

      Sil
  3. bayıldım ben buna.. Ne kadar marifetli insanlar var şu dünyada nereden aklınıza geliyor bunlar, çok ama çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgi duymak diyelim, azicik ilgi duyunca mutlaka ortaya birseyler cikiyor diye dusunuyorum :)) cok tesekkur ederim ayrica :)

      Sil
  4. son zamanlarda gördüğüm en güzel 'iş'! tebrikleeer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Woouvv cok iddiali, cok tesekkur ederimm :))

      Sil
  5. oha demek istiyorum. bu arada ben dikiş makinesi almak istiyorum ama çok korkuyorum beceremem diye. çünkü daha önce hiç dikiş dikmedim ve solağım. sence çok zorlanır mıyım ? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdiki makineler cok daha pratik ve daha marifetli bildigim kadariyla. Bir ara incelemistim. Singer'in harika modelleri var. Ben bile istiyorum. Elinle sadece ip gecirmen ve kumasin duzgun ilerlemesini saglaman gerektiginden solak olmak hic sorun olmaz bence. Bence al, kendi diktigin birseyi giymenin zevki cok buyuk. Hee bu arada dikis ogrenmeye arkadas ararsan ben zevkle varim bu ise :)))

      Sil
  6. Cok basarili bir DIY, ellerine saglik. Orgu serit cok ayri hava katmis, siyah bordo renklerinin uyumu da super. Gule gule giy ve resimler cekip paylas : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım en kısa zamanda, bende çok istiyorum bu hırka ile bir post.

      Sil
  7. super bir DIY bu ! gozlerim yuvalarindan cikti.. Sahanesin canim cidden ellerinde saglik.. guzel gunlerde keyifle kullan umarimmm... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy sende şahanesin, teşekkür ederim :)

      Sil
  8. OOlamaxzzzxz sahane bir DIY buuuu bayildim ve hayran kaldim cok yeteneklisinnnn

    YanıtlaSil