29 Eylül 2011 Perşembe

Sosyal Blog - HIV/AIDS Projesi

Bugün bir çok arkadaşımız bloglarında aynı konuyu paylaştılar. Sosyal medyanın sosyal sorumluluğunun bilincinde olarak, sosyal blog projesini başlatmışlar. İlk projelerinde de HIV/AIDS'in çözümsüz olmadığını ve bu hastalığa sahip insanlardan kaçmamamız gerektiğini, aynı sosyal ortamlarda bulunmanın bir sakıncası olmadığından bahsediyorlar. Bu konu ile ilk bilgilerimi maalesef "İncir Reçeli" filmi ile edinmiştim ben. Evet, benim içinde geç bir zaman...

Toplumda bir önyargı ile bakılıyor maalesef böyle kişilere. Çünkü hastalığın nasıl bulaşabileceği ile ilgili bir fikrimiz yok. Bu kişiler ile tokalaşsak hatta aynı havayı solusak bile hastalığın geçeceğini sanıyor çoğumuz. Halbuki, dokunmak, aynı kaptan yemek yemek, aynı banyo-tuvaleti kullanmakla geçmiyor. Bu projenin bizzzat içinde bulunan arkadaşların bloglarında çok güzel mesajlar içeren fotoğraflarıda görebilirsiniz. Pozitif Yaşam Derneği'nin sitesinden bilgilere ulaşabilirsiniz.

Böyle bir proje başlattıkları için blog sahibi arkadaşlarımı en içten dileklerimle kutluyorum. Desteklediğimi belirtmek için bu konuya bende blogumda yer vermek istedim. Umarım onlar için bir sakıncası yoktur.

Sevgiler

2 yorum: