21 Ocak 2012 Cumartesi

Kırmızı Ruj Sorunsalı

Kırmızı ruj, ten ve saç renginizle uyumlu olanını bulup, doğru makyajla, düzgünce sürmeyi başardığınızda mükemmel bir görünüm yakalayabileceğiniz, yanlış kırmızı tonuyla, dağınık sürülmüş bir ruju ve abartılı bir makyajı  bir araya getirdiğinizde ise basit ve özensiz görünümün en çirkin örneğini sergileyebileceğiniz, kısacası ortası olmayan, iddialı bir makyaj malzemesi.

Bense kırmızı ruju doğru kullanıldığına çok beğenen ama nedense kullanma konusunda çok çekingen davranan biriyim. Kırmızı da doğru tonu bulmak çok önemli. Sonuçta bir değil belki ondan fazla tonu var. Kiremit kırmızı, fuşyaya bakan kırmızı, turuncu tonlu kırmızı, koyu kırmızı, açık kırmızı... Birde bunlara mat, parlak, saten görünümlü, kadife görünümlü diye ek seçenekler girince hangi kırmızı rujun kendimize yakışacağı konusuda neredeyse çıkmaza giriyor, en azında ben bir türlü emin olamıyorum. Zaten bugüne kadar almaya cesaret ettiğim tek kırmızı rujda MAC Satin Red. Onuda soğuk havalarda hiç kullanamıyorum çünkü tenim hassas olduğundan soğukta yanaklarım hemen kızarıyor, burnum ise buz tuttup kırmızı pancar gibi olduğundan bütün yüzüm kırmızıya bulanmış gibi oluyor.

Ünlülere baktığımda ise; her ne kadar her tene uyumlu bir kırmızı tonu olacağı düşüncesi yaygın olsada ben en çok beyaz tenli, açık buğday olabilir ve kumral-sarı saçlılara kırmızının yakıştığını düşünüyorum. Birde tabii ki mümkün olduğunca, ten tek renk olmalı ve gözlerde kalem ve rimel ikilisi.

Kırmızı ruj kullanan ünlülerde benim favorim ise en sonda...

Sizin kırmızı rujunuz hangisi??


















2 yorum:

  1. Kırmızı ruju bende çok seviyorum ama her zaman kullanmam gerçektende çok hassas bir dengesi var.

    YanıtlaSil
  2. ahh ben de suruyorum bazen ama boyle durmuyor ki:(

    YanıtlaSil