29 Mayıs 2012 Salı

DIY: Arm Party'ye yeni davetliler var! -1

Bu sene bileklerimiz çok şenlikli ya bende kendi arm party'me yeni ciciler hazırlıyorum. Belki aranızda denemekten keyif alacaklar vardır.

İlk bilkeliğimiz için üç ayrı ipe ihtiyacımız var. Ben renklerini farklı seçtim. İplerin ikisi floş diğeri ise floşlardan daha ince herhangi bir ip olabilir.


Aşamaları resimlerde detaylıca görebilirsiniz.

Önce turuncu ipi rahat çalışabileceğim bir yere bağladım. Bu benim malzeme kutum :)



Üzerine diğer renk floşu aynı şekilde bağlıyorum ve pembe ipin arasından lacivert ince olan diğer ipi geçiriyorum. Burada amaç bilekliği örmemiz bitince, iplerin bu uçlarının açılmayacak şekilde düğümlü olması.



Ve başlıyoruz aşağıdaki şekilde örmeye. Umarım resimler yeterlidir zira söz ile nasıl açıklanabilir bilemedim :)Ortadaki turuncu ile hiç bir örme yapmıyoruz. Kalın pembe ile turuncunun altından, ince lacivert ile de turuncunun üstünden örüyoruz.





İstediğimiz uzunluğa gelince pembe ve lacivert ipleri bağlıyoruz.



Ve üç rengi biraraya getirip, kapama ucu ile kapatıyoruz. Fazla kalan ipleri kesiyoruz.



Diğer tarafa ise ben biraz büyükçene bir halka taktım.



Bu bilekliğin yapılışını internette bir yerde görmedim. Bu yüzden kaynak belirtemiyorum. Bir arkadaşın bileğinde gördüğüm bir bilekliği aklımda tutarak yapmaya çalıştım ama örmeyi oluşturana kadar o kadar uğraştım ki bu onun gibi olabildi mi yoksa tamamen başka bir model mi çıktı ortaya bilemiyorum.

İlk denediğim, alt resimde sağda olan bileklik ama yapmaya uğraşırken resim çekmek aklıma gelmediğinden bir tane daha yaptım.


Bir diğerine gelince, bu çok daha basit. Yine dilediğimiz renk bir floş ipi üçlü saç örgüsü şeklinde örmeye başlıyor, göz kararı ortaya gelecek şekilde de beğendiğimiz halka şeklinde metalleri, boncuk yada halkaları örgüye dahil ediyoruz. Evde aşağıdaki metal halkalar vardı, onları kullandım ama aynı bileklik boncuklada yapılabilir.





Bu ikinci bilekliği http://suzyful.com/ sitesinde görüp, bu şekilde uyguladım.


Umarım beğendiniz :)

Malzemem çok yeni DIY'ler gelebilir. Umarım sıkılmazsınız )

2 yorum:

  1. Cok hos olmus zincir goruntusu var sanki.Bayildim...

    YanıtlaSil
  2. ikisi de çok güzel olmuş =) ikincisine benzer birşeyler ben de yapmıştım ama ilki çok değişik, deneyeceğim mutlaka ;)

    YanıtlaSil