23 Şubat 2013 Cumartesi

Birazda Bana Dair... Hayat Eskilerle de Güzel!

Geçmişle kopamayan bir bağım var. Geçmişle derken, geçmişten gelen objelerle ve eşyalarla... Ailede eskiden kullanılmış ama artık geçerliliğini yitirmiş pek çok eşya, kıyafet, ev eşyası, örtü, dantel vs.. bende saklama isteği uyandırıyor, kesinlikle atılmasın istiyorum. Kıyafet anlamında Annem'den, Anneannem'den bugünlere pek birşey kalmamış maalesef, giyilmeyenler hep verilmiş ama bulduğum bir kaç parça kıyafet, çanta, mendil saklanmak üzere çoktan annemin evinden benim evime taşındılar bile. Nasıl mutlu oluyorum onlara baktıkça, evimde kullandıkça... Geçmişin sıcaklığı ruhuma huzur veriyor. 

Artık elden çıkarılmasına karar verilmesine rağmen, sırf ben kıyamadım diye Annem'in yeni evine taşınmak durumunda kalan son eşya ise bu alttaki dikiş makinesi oldu. Öyle nostaljik bir görüntüsü var ki evden gitmesine içim el vermedi. Biraz daha büyük bir evim olduğunda, benim evimde yerini almak üzere orada bekliyor şimdilik :) Ayrıca gayet de hala dikiş dikebilir halde ve bugün beni terziye gitmekten kurtardı. Ne yaptığımı ise önümüzdeki postlarda görebileceksiniz.

Sevgiler :)


16 yorum:

  1. ahhh anneminde böyle bir dikiş makinesi vardı malesef saklayamadık biz; şimdiki makinelere bakınca bu modeller sanat eseri gibi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degil mi ya, bence de yenilerde ileri teknoloji var ama bu modellerde cok estetik ve emek verilmis gorunuyor. Dekoratif olarak bile durabilir.

      Sil
  2. Bunun benzeri bizde de var, ben kullanmayı bilmesem de annemin dikiş dikerken çıkardığı ses bile bana huzur veriyor, çocukluğumu hatırlatıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel, iste bende gecmise donuyorum aynen boyle... Aklima sicak yaz gunlerine eslik eden dikis makinesi sesi geliyor.

      Sil
  3. benim de annemin çeyizinden böyle bir dikiş makinesi kaldı ben de tamire vermiş paramın yok zamanı bir güzel kazıklanmıştım ama maalesef onca zahmete rağmen kullanmayı bilmiyorum.

    ahh bir el atsan da nasıl kullanıldığını fotoğraflayarak göstersen nasıl memnun olurum :(

    ayrıca atılır mı hiç böyle güzel bir şeyyyy :)

    ipek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden ceyizlere alinirmis degil mi dikis makineleri. Aslinda bu makine kullanmasi en basit model diyebilirz o yuzden duz dikis disinda komplike seyler yapmak pek mumkun degil. Bir gun firsat bulursam da fotograflarim senin icin :)

      Sil
  4. Annemin makineyi de ben attırmıyorum. Çalışmıyor da yaptırmak lazım ama olsun yine de dursun :)) Kıyılır mı onlara ya.. Bak ne güzel işimize yarıyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Attirma canim calismasa da nostaljik gorunumleri bile eve ayri bir hava veriyor bence ;)

    YanıtlaSil
  6. sonradan pisman olacagin seyler yapma tatlim.. bence nefis bir parca.. dekor icin bile olsa kullanmalisin.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok tatlım zaten hiç öyle bir niyetim yok :) dediğim gibi baktıkça mutlu oluyorum ben onlara.

      Sil
  7. merhaba,
    bizde de singer'in çoook eski bir makinesi var, hala tıkııır tıkıır çalışıyor şansımıza!

    evlenince kapıcam annemden, sözü aldım. yalnız annem kadar usta kullanamıyorum, her seferinde iplik kırıyorum mesela :)

    olur da kullanamazsam makinesini aşağı yuvasına kapatıp üzerine cam tabla koyup masa olarak kullanmayı düşünüyorum, tabi annemin bundan haberi yok :)

    delidefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de dekoratif olarak kullanmakta çok iyi fikir. ben sadece üst kısmını çekmişim, ayak kısmı da ayrı güzel.

      Sil
  8. ben de nasıl mutlu olurum ve duacı :)

    sevgilerimle ipek

    YanıtlaSil
  9. çalsam misal dikiş makinesini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmm olabilir tabisi ama o zaman dikiş dikmek istediğim zamanlarda soluğu sende alırım, sende beni ağırlamak zorunda kalırsın canım :)

      Sil
  10. Ben bunu cok devdim canim.anneanneminde var ne guzel birr parcadir bunlar emek gecmis hatiralar...sende kalsin mis gibi

    YanıtlaSil