8 Ağustos 2013 Perşembe

İyi Bayramlaaarrr!!!

                    

Biz küçükken arife günleri ve bayram sabahları pek heyecanlı değilmiydi? Mutlaka önceden bayram alışverişine çıkılır, kırmızı pabuçlar ve yeni kıyafetler alınır, arife gecesi de yatarken bu kıyafetler başucuna konulur ve ertesi gün büyük bir hevesle giyilirdi. Şimdiki gibi bir alışveriş çılgınlığı yoktu tabi, az ama öz alışveriş yapılırdı. Dolayısıyla bayram sebebiyle alınan her kıyafet büyük heyecan yaratırdı :)) Bir de o zamanlar, yukarıda ki fotoğrafımda gördüğünüz gibi ayakkabılar vardı kız çocukları için. Spor ayakkabı, sneaker falan pek giyilmezdi, ancak eşofmanla... Kız çocukları içinde pembeden çok kırmızı kullanılırdı. Hemen hemen her yaşıtımın küçükken bir kırmızı pabucu olmuştur herhalde. Pek sevilirdi kırmızı pabuçlar... Yürürken topuklu ayakkabı gibi seste çıkarırsa bayılırdık, büyümüş hissederdik kendimizi o tıkır tıkır seslerle. Şimdi herşey çok değişti tabi. Ne bayram alışverişlerinin anlamı kaldı, ne de bayramların. Artık tatiller için beklenir hale geldi, yoğun çalışma şartları sebebiyle. 

Ben bile 30 yaşında bu kadar anıya sahipsem ve ahhh diyorsam eski bayramlar için, eskiler kimbilir neleri özlüyordur diye düşünüyorum bazen.

Neyse içinizi karartmaya değil bayramınızı kutlamaya gelmiştim :)) Herşeye rağmen bayramlar güzeldir. Bu kırmızı pabuçlu kız, sizlere tüm sevdiklerinizle kalplerinizin bir olduğu, huzur ve sevgi dolu bir bayram diler :)) 

Not: Kırmızı pabuç demişken, şu an bende olmadığını farkettim en kısa zamanda alınacaklar listesine eklenmek zorunda kaldı şimdi :p



6 yorum:

  1. yaaaaaaaaaaaa cok tatlısınnnnnn :))) kırmızı papuclar baskosemızdeydı degıl mı:)) gecmıs bayramın kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kırmızı pabuçlar çocukluğumuzun vazgeçilmeziydi. Sağol canım :)

      Sil
  2. çok tatlı fotoğrafa bayıldım :)
    blogumada buyrun lütfen http://styleofsibling.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. durusuna kurban kuzum benım :)evet nerede o eskı bayramlar derım benım babetım varmıs sanada mı kırmızı babet alsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir poz verme çabası içerisindeymişim işte, bu işte başarılı olamayacağım o zamanlardan belliymiş :)) kırmızı babete evet diyebilirim ama aklım topuklularda ;)

      Sil