15 Mart 2013 Cuma

Casio Retro ...


Ortaokul yıllarımda, birisi çıkıpta, bu digital Casio saatten, 30'lu yaşlarında, ayıla bayıla kullanacaksın, hemde altın rengini deseydi, hiç inanamaz hatta gülüp geçerdim. Modeli sebebiyle ne altın ne gümüş rengini kullanamam derdim. Zira okulda ki erkeklerin kolunda gördüğümde bile hiç hoşuma gitmezdi. Genellikle siyah kordonlusunu kullanırlardı ki o yıllarda bırakın cep telefonunu, masaüstü bilgisayarlar bile çok çok yaygın olmadığından, bu saat pek eğlenceli gelirdi çocuklara. Alarmı, kronometresi, ışığı ile bir oyun aracı gibiydi. Olmayanlar mutlaka aldırmak isterdi, karne hediyesi olarak.

Şimdi benim amacım saati kötülemek değil kesinlikle, sadece modeli, dijital oluşu hiç bana göre değil... di ! Taa ki son bir yıldır bloglarda ve takı sitelerinde bolca görmeye başlayana kadar. Özellikle altın rengini... O retro havası o kadar hoşuma gitti ki, ne oluyor dedim kendime, senin zevkin değil bu. Dolayısıyla geçicidir, alma, kullanmazsın, bekle diye diye telkin ettim kendimi ama alma hevesimi bir türlü bastıramadım. Sonuç olarak o artık benim. En beğendiğim modelide bu oldu.

Anlıyoruz ki zaman içinde zevkler, renkler, beğeniler değişiyor, dolayısıyla zevkler ve renkler tartışılabilir diyorum ben :))




7 yorum:

  1. Güle güle kullan şekerim. Ben de aldım,çok tatlı yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Ben hala alisamayanlardanim sanirim. O siyah plastik kordonlularina bi hayli antipati beslemisim sanirim:)
    Bunu begeniyorum ama! Ozellikle 'arm party'lerde;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özellikle arm party'ler ile çok hoş oluyor.

      Sil
  3. ben bunu cok sevıyorum hem de cok :)

    YanıtlaSil
  4. Ne guzellll istee bu sahaneeee...zaten yaomam diyip ne varsa yapip takmam diyip takanlardan oluyoruz ":))

    YanıtlaSil
  5. bunu nereden aldınız acaba ?

    YanıtlaSil